aktuellt

Publicerat 210223

Fortsatt distansundervisning

​Vecka 9 har årskurs 3 närundervisning, DVS på skolan. Vecka 10 årskurs 2 och vecka 11 årskurs 1 osv i ett rullande schema.
Med reservation för ändrade rekommendationer.
Elever och vårdnadshavare får mer detaljerad information på Itslearning.

Publicerat 210118

Gymnasiet förlänger distansundervisningen

PRESSMEDDELANDE

Kommunala gymnasieskolan förlänger sin distansundervisning till och med sportlovet.

 

Skolchef Monica Widelund har fattat beslut om att förlänga distansundervisningen i nuvarande form för kommunens gymnasieelever från 24 januari till och med sportlovet för att fortsätta bidra till att bromsa smittspridningen av covid-19. Beslutet är fattat i dialog med gymnasienämndens ordförande och skolledarna på kommunala gymnasieskolan.

 

  • Smittläget i Södermanland och övriga landet har inte förändrats sedan vi fattade första beslutet i höstas. Därför känns det rätt att vi förlänger fjärr- och distansundervisningen ytterligare. Om smittläget skulle förändras eller Folkhälsomyndigheten skulle komma med andra rekommendationer är vi beredda att avbryta distansundervisningen och successivt börja ta tillbaka eleverna till skolan igen, säger Monica Widelund, skolchef för kommunala gymnasieskolan.

 

Distansundervisningen kommer ha samma utformning som i dag. Det vill säga att högskoleförberedande program studerar på distans, liksom yrkesprogrammen förutom deras praktiska moment och praktik. Introduktionsprogrammen, de särskilda skolenheterna samt gymnasiesärskolan berörs inte av distansundervisningen. Elever i behov av stöd har möjlighet att få skolförlagd utbildning.

 

För mer information, kontakta
Monica Widelund, skolchef gymnasieskolan, 070-086 64 83, monica.widelund@eskilstuna.se

 

Bakgrund
Sedan 7 december har eleverna i gymnasieskolan haft fjärr- och distansundervisning. Beslutet fattades efter rekommendation från Folkhälsomyndigheten och gäller till 24 januari. Elever på introduktionsprogrammen, de särskilda skolenheterna samt gymnasiesärskolan är inte berörda. Elever i behov av stöd har möjlighet att få skolförlagd utbildning.

Krisinformation - INFORMATION FRÅN MYNDIGHETERNA

Följ de nya skärpta råden för att stoppa spridningen av Covid-19.

Publicerat 201214

Den kommunala gymnasieskolan förlänger distans- och fjärrundervisningen

Regeringen och Folkhälsomyndigheten har sedan tidigare rekommenderat att alla gymnasieskolor i landet ska övergå till distans- och fjärrundervisning. Utifrån den rekommendationen bedrivs den kommunala gymnasieskolan i Eskilstuna på distans sedan den 7 december. Med tanke på den rådande situationen för närvarande med smittspridning i samhället förlängs tiden för distans och fjärrundervisning med vissa undantag till och med fredagen den 22 januari. 

Det innebär att skolornas verksamhet fortsätter enligt samma upplägg med di-stans- och fjärrundervisning som nu före julledigheten. Eleverna följer som tidigare sina studier via lärplattformen Itslearning enligt det ordinarie schemat. På plattformen finns kursernas planering och kommunikation samt återkopplingen med lärarna. Det är ett arbetssätt som eleverna är vana vid sedan tidigare. 

Undantag görs för yrkesprogrammens praktiska moment som inte kan skjutas upp, arbetsplatsförlagt lärande (APL), nationella prov och andra examinationer som inte går att genomföra på distans. Elever på introduktionsprogrammen inklusive resursenheter och för elever som i övrigt är i behov av stödinsatser kommer fortfarande att delvis ha skolförlagd undervisning. Vi gör vårt yttersta för att elevernas utbildning ska kunna genomföras på ett så bra sätt som möjligt under de rådande omständigheterna. Detaljerad information kommer att ges av respektive skola via lärplattformen Itslearning.

Jag vill även påminna er elever om att det här inte är ett extra jullov utan att undervisningen fortsätter som planerat. Och er som vårdnadshavare ber jag att stötta era ungdomar i sina fjärr- och distansstudier. Vi måste alla ta ett ansvar i den rådande situationen för att begränsa smittspridningen. 


Monica Widelund
Skolchef kommunala gymnasieskolan Eskilstuna

Frågor och svar
Vi samlar vanliga frågor och svar på eskilstuna.se om vad som gäller i våra skolor. Du kan givetvis även prata med ditt ungdomars mentor. Eftersom det är en intensiv period då snabba beslut fattas har vi inte svar direkt på alla frågor som kommer, men vår strävan är att du som vårdnadshavare så snabbt som möjligt ska få svar på dina frågor.

 

Här finns frågor och svar på eskilstuna.se

Inloggning för vårdnadshavare på Itslearning

Läs mer

Inställda lektioner

Modersmål Finska

I mars tillsätts en ny lärare i finska.

Blandad information

Nytt inloggningsförfarande till Itslearning from 2 november kl 08.00!

Välj länken "logga in som elev eller lärare". Du loggar då in med din e-postadress, ex eskil.eskilsson@edu.eskilstuna.se, och ditt vanliga lösen till dator/Outlook etc.

Förändringen beror på att vi nu släpper in vårdnadshavare i itsl och de loggar in med Bank-ID. informera dina vårdnadshavare!

Bildbehandlingsprogrammet GIMP 2

Är nu installerat på din dator.

Profilbild

Vi uppmanar alla elever och personal att ladda upp en föreställande profilbild på ItsL. Då undviker vi felskickade meddelanden.

Allergier

Tänk på att många är allergiska mot parfym och andra starka lukter. DVS använd inte.

Handsprit

Tänk på att den handsprit som finns på skolan ger permanenta fläckar på golvet, Undvik därför att spilla.

Fortsatt smittspridning i Sverige

Tänk också på att hålla avstånd och tvätta händerna ofta och noga.

Ditt schema

Kontrollera ditt personliga schema ofta, förändringar sker.

Information

Besök denna sida regelbundet, här hittar du aktuell information och eventuella lektionsförändringar.

Påtala för dina vårdnadshavare att eskilit.com är en bra källa för information, Exempelvis via "mer..." i menyn.

Studietid
Under studietiden torsdagar 13.30-14.30 hittar du din lärare i sal enligt länk nedan
https://1drv.ms/x/s!Arr9u_IwYCuco-d8EbgpHndPSTic5w?e=CDdv3B

podd_ikon.png
  • Facebook Social Icon
  • Instagram Social Icon
Besök vår hemsida på eskilstuna.se
youtube-logo.jpg